Er e-cigaretter skadelige for gravide?

0

E-cigaretter, damp og graviditet – er e-cigaretter skadelige for gravide?

Forskningen viser, at hvis du som ryger af almindelige cigaretter skifter over til damp, altså e cigaretter, så reducerer du skadesvirkninger med minimum 95%. Der foreligger på nuværende tidspunkt ikke forskingsresultater omkring hvordan damp og e-cigaretter påvirker et foster. Dog ved man hvordan almindelige cigaretter påvirker kroppen, og skiftet fra disse til e-cigaretter giver øjeblikkelig skadesreduktion.

Det er selvfølgeligt anbefalelsesværdigt som gravid hverken at ryge eller dampe. Du kan dog stresse dit ufødte barn ved at bekæmpe en nikotintrang alene ved viljestyrke. Sundhedspersonale anbefaler derfor stadig enten nikotinplastre eller nikotin-sugepind for at afhjælpe trangen, nogle går endda så vidt som at sige, at det er bedre at ryge ganske få cigaretter end at “kravle på væggene” fordi du ikke skal ryge under din graviditet.

Når du bliver tilbudt et rygestop ved hjælp af fx nikotinplastre, så optager du stadig nikotin i kroppen. E-cigaretter kan du bruge både med og uden nikotin. Måske er det nok for dig at dampe uden at have nikotin i din e-juice. Der er en meget stor psykologisk effekt i at du udånde damp (som ligner røg) efter at have suget.

Nogle sundhedspersonaler ser det som uproblematisk, at du damper uden nikotin. Det er op til dig selv at vurdere om du har behov for nikotin. Hvis din sundhedsplejerske/jordemoder anbefaler dig et alternativt rygestop-produkt som indeholder nikotin, så kan du vælge at få din nikotin via e-juicen.

Det suverænt bedste rygestop produkt der findes på markedet i dag er netop e-cigaretter. De leverer nikotin effektivt gennem den damp du inhalerer.

Share.

About Author